понеділок, 22 січня 2018 р.

Відбулася консультація для практичних психологів на тему «Психологічний аспект підвищення професійної компетенції педагогічних працівників у ході підготовки до атестації»

20 грудня 2017 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст.№12(директор Т. Л. Язвінська) відбулася консультація для практичних психологів на тему «Психологічний аспект підвищення професійної компетенції педагогічних працівників у ході підготовки до атестації».
     На заході були присутні методист-психолог науково-методичного центру міського управління освіти і науки О. Ю. Доложевська та практичні психологи шкіл міста.
Учасники  обговорили  питання особистісного зростання вчителя як передумови успішної педагогічної діяльності. Вони визначили головні критерії  у роботі вчителя, а саме: інтерес до роботи з дітьми, бажання займатися педагогічною діяльністю, наявність спеціальних знань у тій сфері,  у якій він навчає дітей. Для цього потрібна  широка ерудиція, високий рівень загальної культури й духовності, професійне володіння різноманітними методами навчання та виховання учнів. 
Практичний психолог Л. М. Андрухненко  наголосила на необхідності надання психологічної підтримки й допомоги людині на шляху саморозвитку, важливості здобуття навичок ефективної міжособистісної взаємодії, розширені зони комфорту на цьому шляху, а також усвідомленні педагогом суспільної значимості своєї роботи.