понеділок, 22 січня 2018 р.

Консультація на тему "Толерантність як основа гуманістичних принципів у відносинах між людьми"

Відповідно до плану  психологічної служби, 28 грудня  практичним психологом  дитячо-юнацької спортивної школи №1 Ханом Дмитром Юрійовичем була проведена консультація для практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів та психологів позашкільних навчальних закладів.
Тема консультації звучала так:  «Толерантність як основа гуманістичних принципів у відносинах між людьми». Під час  зустрічі  було розкрито еволюційно-біологічне пояснення інтолерантності,  її психологічні причини та патофізіологічну основу. Детально Дмитро Юрійович зупинився на аналізі реалізованого ним міні-проекту «Моя толерантність», в рамках якого було проведено ряд заходів, а також аналіз рівня толерантності учасників міні-проекту. Жвавий інтерес серед присутніх викликала друга частина лекції, де Дмитро Юрійович ділився досвідом зі свої практики, а учасники консультації активно задавали питання стосовно теми зустрічі.
Психолог широко торкнувся теми толерантності, розкривши її у різних контекстах; наголосив на важливості толерантності як невід’ємної складової  сучасної людини. Зустріч пройшла у невимушеній атмосфері та носила формат діалогу, де учасники говорили про важливість толерантності у наш час, про те, як боротися з інтолерантністю індивідуально та у групах, ділилися досвідом із власної роботи.